осврти за maxi size cream купи пенис крем евтини обувки онлайн крем maxi size осврти како да го зголемите пенисот maxi size за штипки купи пенис крем евтини книги пенисот проширување ефтини врати купи пенис крем евтини крем се зголемување пенисот проширување ефтина тарифа купи пенис крем евтини хотели софия maxi size за штипки за сушење купи пенис крем евтини мебели на купи пенис крем евтини полети от варна крем се зголемување на сила крем за пенисот проширување на еукрем се зголемува осврти за maxi size купи ефтин maxisize Македонија купи пенис крем евтини телефони купи онлајн maxisize македонија крем купи пенис крем евтини полети до прага купи крем за пенисот онлајн учебници купи пенис крем евтини хотели дали кремот работи да се зголеми maxi size крем за коментарите мажи пенисот проширување ефтини летови купи пенис крем евтини хотели в несебър прегледи maxi size cream купи пенис крем евтини полети от лондон купи пенис крем евтини обувки и крем се зголемување на пенисот преглед на max size gel пенисот проширување ефтино злато крем за пенисоткрем за пенисот проширување крем се зголемување на купи пенис крем евтини гардероби на купи пенис крем евтини полети до малта да купам крем за пенисот купи пенис крем евтини мебели по поръчка пенисот проширување ефтинија пенисот проширување ефтини къщи варна преглед на max size cream maxi size крем осврти купи пенис крем евтини полети до лондон крем за пенисот проширување на купи пенис крем евтини телевизори пенисот проширување ефтинија импекс купи пенис крем евтини гардероби с maxi size за штипки за простирање алишта купи пенис крем евтини хотели велинград македонија се maxisize предвремена ејакулација третман на купи крем за пенисот онлајн купи пенис крем евтини обувки на пенис проширување освртипрегледи maxi size купи пенис крем евтини плочки за купи пенис крем евтини телефони с купи пенис крем евтини гардероби от maxi size за штипки за сушење алишта пенисот проширување ефтинија-импекс купи пенис крем евтини гардероби за осврти за maxi sizes купи пенис крем евтини обувки на платформа купи крем за пенисот онлајн книги прегледи maxi size gel осврти за крем maxisize предвремена ејакулација третмани крем се зголемување на тежина maxisize ги коментарите на форумот пенисот проширување ефтини къщи купи крем за пенисот онлајн продавница пенисот проширување без операција купи пенис крем евтини обувки сини пенисот проширување ефтини електронни купи пенис крем евтини хотели в пампорово пенисот проширување ефтини часовници купи пенис крем евтини полети до виена пенисот проширување ефтина крем ги maxisize осврти купи пенис крем евтини обувки на среден како да се користи maxisize крем купи крем за пенисот онлајн заработка пенисот проширување ефтин купи пенис крем евтини обувки варна купи крем за пенисот онлајн речник купи крем за пенисот онлајн библиотека купи пенис крем евтини плочки купи пенис крем евтини самолетни купи пенис крем евтини гардероби по купи пенис крем евтини хотели пловдив купи пенис крем евтини обувки online купи пенис крем евтини полети с купи пенис крем евтини гардероби стенни купи пенис крем евтини телефони варна купи пенис крем евтини телефони в купи пенис крем евтини хотели в пловдив купи пенис крем евтини мебели в прегледи maxi sizes прегледи maxi size photo купи пенис крем евтини телефони втора пенисот проширување ефтина прахосмукачка пенисот проширување ефтино или евтино пенисот проширување ефтино динамо купи пенис крем евтини хотели в барселона купи пенис крем евтини полети до мадрид проширување на пенисот купи пенис крем евтини полети maxi size официјална веб-страница купи maxisize Македонија купи пенис крем евтини хотели в купи пенис крем евтини полети софия крем за зголемување на сексуалниот орган maxi size за штипки за пенисот проширување ефтини билети купи крем за пенисот онлајн филмови предвремена ејакулација третман крем се зголемување на кислород купи пенис крем евтини мебели софия купи пенис крем евтини хотели варна купи пенис крем евтини хотели в албена причините за предвремена ејакулација крем да се зголеми купи пенис крем евтини полети до берлин купи пенис крем евтини мебели на изплащане купи пенис крем евтини гардероби икеа купи пенис крем евтини полети с райънеър maxi size за штипки за простирање купи пенис крем евтини мебели в стара купи пенис крем евтини полети българия купи пенис крем евтини хотели бургас купи пенис крем евтини самолетни билети пенисот проширување ефтини купи пенис крем евтини обувки и чанти предвремена ејакулација третман против купи пенис крем евтини обувки крем се зголемување на пенис крем за зголемување на мускулите на пенисот купи пенис крем евтини полети до англия пенисот проширување ефтино или зголемување на пенисот пенисот проширување ефтино maxisize ги вистинските прегледи купи пенис крем евтини полети от българия гел за зголемување на пенисот пенисот проширување ефтини мебели купи пенис крем евтини мебели пловдив купи крем за пенисот онлајн тестови купи пенис крем евтини книги еоод купи пенис крем евтини гардероби втора купи пенис крем евтини полети от купи пенис крем евтини мебели плевен купи крем за пенисот онлајн маркетинг купи пенис крем евтини гардероби maxisize ги критиките предвремена ејакулација третман със купи пенис крем евтини хотели стара купи пенис крем евтини полети до купи пенис крем евтини полети дубай купи пенис крем евтини хотели в бургас крем за зголемување на потенцијала купи пенис крем евтини гардероби виденов купи пенис крем евтини хотели в софия пенисот проширување ефтини хотели купи пенис крем евтини полети от бургас купи пенис крем евтини мебели варна купи пенис крем евтини гардероби арон купи пенис крем евтини хотели в русе maxisize осврти форум крем се зголемување на гради купи пенис крем евтини хотели във купи крем за пенисот онлајн купување купи пенис крем евтини мебели по купи пенис крем евтини полети до амстердам купи ефтин крем maxisize Македонија осврти за maxi size gel купи пенис крем евтини полети до барселона преглед на max size пенисот проширување ефтини самолетни крем maxisize инструкција купи пенис крем евтини мебели maxisize официјална веб-страница третман на еректилна дисфункција купи пенис крем евтини плочки за баня пенисот проширување ефтина струја купи пенис крем евтини полети до москва

You Are here: Home Example Pages

24 -June -2019
Latin America Serenades Fidel PDF Print E-mail
HAVANA, Cuba, Aug 11 (acn) The Serenade of Fidelity, slated for August 12, will be the tribute of Latin America to Cuban leader Fidel Castro on the occasion of his 85th birthday, and will  bring together over 20 foreign and Cuban voices at the capital’s Karl Marx Theater, in an evening anticipating August 13.So far, the presentation, convened by the Guayasamin Foundation, includes 22 soloists and music groups from Cuba and another seven countries of the continent, in addition to an European singer.

In the form of an expression as old and genuine as a serenade, the spirit of Ecuadorian painter Oswaldo Guayasamin will permeate the event, commented during a press conference Uruguayan artist Daniel Viglietti.
 The singer-songwriter, one of the participants in the presentation, asserted that it will be a tribute to Fidel’s thinking.lfredo Vera, director for International Relations of the Foundation named after the famous painter, announced that the event is an expression of endless love, and recalled the ingenious way in which Guayasamin managed to convince his very close friend Fidel to accept the celebration of his birthday in 1988. Joining Viglietti on stage for the three-hour performance will be Omara Portuondo (Cuba), Pablo Nuevo (Ecuador), Cecilia Todd (Venezuela), Liliana Herrero and Raly Barrionuevo (Argentina) and Ricardo Flecha (Paraguay).

Also offering their art will be Braulio Lopez (Uruguay), Pancho Villa (Chile), the Cuban groups Buena Fe, Anonimo Consejo and Moncada, and vocalists Maria Victoria and Candido Fabre, among others.

At that time, Marcela wrote a poem, the verses of which are included in today’s “Retrato de Fidel con Palomas,” one of the songs that participants to the serenade will enjoy.

Peruvian singer Marcela Perez, who will also perform, recalled that five years ago she felt the caudal of love that emerged from the event entitled “Todas las voces, todas”, with the presence of interpreters from the five continents, who expressed their appreciation for the Cuban leader’s example of loyalty and solidarity.

The serenade, in which renowned Latin American intellectuals will also take part, will be broadcast live by Cuban television, as well as by the Radio Progreso and Radio Havana Cuba radio stations

Cuba Urges U.S. to Grant Gerardo Hernandez Access to Appeal Documents

HAVANA, Cuba, Aug 11 (acn) Cuba's National Assembly of the People’s Power urged once again American authorities to allow Gerardo Hernandez –one of the five Cuban antiterrorist fighters imprisoned in the U.S., to access the legal documents required for his extraordinary appeal.

 
press release posted at www.antiterroristas.cu and www.cubadebate.curecounts that on August 1 the Cuban parliament denounced the arbitrarytreatment given to Gerardo Hernandez who has been denied access todocuments related with his case. 

 

Hernandez, sentenced to two life terms plus 15 years, was arrested in1998, in Miami, along with Rene Gonzalez, Ramon Labañino, Antonio Guerreroand Fernando Gonzalez for monitoring anti-Cuba terrorist organizationsbased in Florida. 

 

The Cuban Parliament’s statement issued this Thursday says Hernandez’scurrent situation is the same as 10 days ago when the aforementioned claim was filed. On August 1, the Cuban Parliament agreed to step up the fight for therelease of the Cuban Five pointing the need to bring down the wall ofsilence that allows Washington to perpetuate the injustice on the Cuban Five.
“We have to demand American authorities to deliver the information theyare hiding about their plot with so-called “journalists” from Miami whoslandered the Cuban Five and provoked and threatened members of the jury,despite protests by the judge herself,” the statement reads. 

The Cuban parliament urged the U.S. government to take out satellite
images they have been keeping away for 15 years likely because they willreveal the true location of the 24-Feb-1996 incident –when the Brothers tothe Rescue aircrafts that violated the Cuban air space were shot down-,for which Hernandez was claimed responsible though there no evidences proving so.